جلسه اول
در اتوکد سه نوع مختصات داریم :
1- مختصات دهی مطلق (x , y) : در روش مختصات دهی مطلق ، مختصات تمام نقاط نسبت به مبدامختصات( نقطه0,0 ) سنجیده می شود . برای نمونه اگر خط AB یک خط قائم به طول 5 باشد و نقطه A (انتهای پایین خط) دارای مختصات مطلق 7,5 باشد ، مختصات مطلق نقطه B برابر خواهد بود با 12,5 که مولفه y آن از جمع مولفه y نقطه A و طول خطAB بدست آمده است .
2- مختصات دهی نسبی : برای مختصات دهی یک نقطه به روش نسبی ، مختصات آن نسبت به آخرین نقطه تعریف شده در دستور سنجیده می شود (نه نسبت به مبداء مختصات) و قبل از دو مولفه مختصات حتما باید از علامت@ استفاده نمود. برای مثال در رسم خط AB مثال قبل برای معرفی نقطه B می توانید مختصات آن را بصورت @ 0,5 وارد نمائید( نتیجه کار با حالت قبل یکسان خواهد بود). از اتوکد 2007 به بعد نیازی به تایپ علامت @ نمیباشد و اتوکد مختصات را بصورت نسبی شناسایی میکند.
3- مختصات دهی قطبی ( زاویه > طول ضلع @ ) : در این روش مختصات دهی ، به جای تعیین محل نقاط از طریق دو مولفه مختصات x (فاصله تا محور y) و y (فاصله تا محور x) از دو مولفه دیگر به نامهای R و و بین آنها به جای علامت «ویرگول» علامت «کوچکتر از» (>) قرار داده می شود . مولفه R بیانگر طول خط واصل بین دو نقطه و معرف زاویه خط مزبور نسبت به جهت مثبت محور x می باشد.
نکته : زوایا در اتوکد پادساعتگرد (خلاف جهت عقربه های ساعت) محاسبه می شود. درغیر اینصورت حتما علامت منفی را قبل از اندازه زاویه باید تایپ نمود. (زاویه معادل است با زاویه)