آموزش اتوکد به صورت کاربردی

آموزش اتوکد به صورت کاربردی

آموزش اتوکد به صورت کاربردی

آموزش اتوکد به صورت کاربردی

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب

جلسه اول

جمعه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۰۷:۵۰ ب.ظ

در اتوکد سه نوع مختصات داریم :

1- مختصات دهی مطلق (x , y) : در روش مختصات دهی مطلق ، مختصات تمام نقاط نسبت به مبدامختصات( نقطه0,0 ) سنجیده می شود . برای نمونه اگر خط AB یک خط قائم به طول 5 باشد و نقطه A (انتهای پایین خط) دارای مختصات مطلق 7,5 باشد ، مختصات مطلق نقطه B برابر خواهد بود با 12,5 که مولفه y آن از جمع مولفه y نقطه A و طول خطAB بدست آمده است .

2- مختصات دهی نسبی : برای مختصات دهی یک نقطه به روش نسبی ، مختصات آن نسبت به آخرین نقطه تعریف شده در دستور سنجیده می شود (نه نسبت به مبداء مختصات) و قبل از دو مولفه مختصات حتما باید از علامت@ استفاده نمود. برای مثال در رسم خط AB مثال قبل برای معرفی نقطه B می توانید مختصات آن را بصورت @ 0,5 وارد نمائید( نتیجه کار با حالت قبل یکسان خواهد بود). از اتوکد 2007 به بعد نیازی به تایپ علامت @ نمیباشد و اتوکد مختصات را بصورت نسبی شناسایی میکند.

3- مختصات دهی قطبی ( زاویه > طول ضلع @ ) : در این روش مختصات دهی ، به جای تعیین محل نقاط از طریق دو مولفه مختصات x (فاصله تا محور y) و y (فاصله تا محور x) از دو مولفه دیگر به نامهای R و و بین آنها به جای علامت «ویرگول» علامت «کوچکتر از» (>) قرار داده می شود . مولفه R بیانگر طول خط واصل بین دو نقطه و معرف زاویه خط مزبور نسبت به جهت مثبت محور x می باشد.

نکته : زوایا در اتوکد پادساعتگرد (خلاف جهت عقربه های ساعت) محاسبه می شود. درغیر اینصورت حتما علامت منفی را قبل از اندازه زاویه باید تایپ نمود. (زاویه معادل است با زاویه)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی